novosti

TEŠANJ JE POKAZAO DA JE SDA USPJEŠAN POLITIČKI PROJEKAT!

Govor Šemsudina Mehmedovića na otvorenju ovogodišnje izborne kampanje!

Dragi prijatelji, sviju vas selamim i pozdravljam!
Danas je u Bosni i Hercegovini otpočela kampanja za izbore koji će se održati drugog oktobra 2022.godine. Mi smo u Općinskoj organizaciji spremni na IZAZOV!

Naš jedinstveni cilj je da naša Majka Bosna na svom kormilu dobije svoje najbolje sinove i kćeri koji će ih voditi u naredne četiri godine.
Ne bojimo se nikoga, ni unutrašnjih neprijatelja, niti neprijatelja sa istoka niti sa zapada.

Za Bosnu su se mnogi otimali, svojatali je, mnogi su je pokušali otuđiti od bosanskog naroda, ali su se uvijek povlačili pred njenim krševitim i zelenim planinama, rijekama koje su bile njene granice, pred tvrđavama koje su izgradili naši preci kako bi se odbranili.

Takva, stamena Bosna odolijevala je mnogim.
Najstarija zemlja na Balkanu sa svojim bosanskim narodom zaslužila je da bude branjena kao što su to činili Bosanci i stoljećima prije nas. Sada je zaslužila da mi sa svim svojim znanjem i umijećem je branimo od neprijatelja, zaslužila je da uđemo jače u višedecenijski projekat kojim ćemo konačno Bosnu i Hercegovinu oblikovati kao državu po mjeri svih naroda i svih njenih građana.

Bosni zemlji, Bosni Majci sada smo neophodni više nego ikad!

Naši neprijatelji koji iznutra izjedaju bosansko društvo moraju biti kažnjeni, a građani koji su najbolja djeca Bosne trebaju da hrabro i odvažno, još jedanput, pokažu snagu jedinstva za svoju zemlju koju su sanjali kako bi u njoj i dalje živjeli ponosno i prkosno.
Trebamo ući u novu eru razvoja naše zemlje, razumijevanja i zajedničkog uvažavanja.

Naša dosadašnja politika konačno mora podvući crtu i reći mnogima – NE!

U predstojećoj kampanji koja je pred nama nemojmo govoriti loše jedni o drugima, govorimo i činimo dobra djela radi naših budućih generacija. Gradimo političku stabilnost, gradimo mostove među ljudima, jačajmo institucije koje su garant slobode i pravde.
Na nama je da na predstojećim izborima biramo one koji su sada neophodni državi!

Mi moramo birati najbolje!

Danas dok stojim ovdje pred vama moram još jedanput potvrditi da je naš Tešanj potvrdio da je SDA kruna bosanskohercegovačke politike ako se zna raditi pošteno i pametno. Tešanj je pokazao da je SDA uspješan politički projekat!

Hvala svim dosadašnjim tešanjskim predstavnicima koji su u prethodne četiri godine obnašali dužnosti u državnim institucijama.

Mnogo sreće želim svim onim koji se nalaze na našim ovogodišnjim listama koji su u demokratskom procesu Općinske organizacije SDA došli na te pozicije!

Vaš zastupnik u Parlamentu BiH
Šemsudin Mehmedović