novosti

VLADA ZDK ODOBRILA MILION MARAKA POTICAJA POLJOPRIVREDI

Na današnjoj sjednici Vlada ZDK usvojila je Odluku o dodjeli sredstava od koncesionih naknada u iznosu od 650.000,00KM od čega 𝐮 𝐎𝐩𝐜́𝐢𝐧𝐮 𝐓𝐞𝐬̌𝐚𝐧𝐣 𝐢𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐣𝐯𝐞𝐜́𝐢 𝐢𝐳𝐧𝐨𝐬 𝐨𝐝 𝟑𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎,𝟎𝟎 𝐊𝐌 za izgradnju probno eksploatacionog bunara PEB-5.

Odobrena je isplata sredstava u iznosu od 629.351,00KM poljoprivrednim proizvođačima na ime podrške za poljoprivrednu 𝗽𝗿𝗼𝗶𝘇𝘃𝗼𝗱𝗻𝗷𝘂 𝘂 𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁𝗲𝗻𝗶𝗰𝗶𝗺𝗮 𝗶 𝘀𝘁𝗮𝗸𝗹𝗲𝗻𝗶𝗰𝗶𝗺𝗮.

Odobrena je isplata sredstava u iznosu od 367.844,68KM poljoprivrednim proizvođačima na ime podrške 𝘇𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗶𝘇𝘃𝗼𝗱𝗻𝗲 𝗳𝗮𝗿𝗺𝗲 𝘇𝗮 𝘁𝗼𝘃 𝗯𝗿𝗼𝗷𝗹𝗲𝗿𝗮.

Usvojena je Odluka o isplati 36.000,00KM subvencija poljoprivrednim proizvođačima registrovanim za proizvodnju jagodičastog i ostalog voća.

Odobreno je 10.000,00KM Udruženju privrednika “Biznis Centar” Jelah-Tešanj za organizaciju 16. Međunarodnog sajma privrede koji će između ostalog promovisati domaću poljoprivrednu proizvodnju, a održava se od 21. do 24. septembra.

Ukupan iznos odobrenih sredstava po osnovu prijedloga Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu 𝗶𝘇𝗻𝗼𝘀𝗶 𝟭.𝟳𝟬𝟬.𝟯𝟵𝟱,𝟬𝟬 𝗞𝗠
Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona nastavlja i dalje intenzivno provoditi aktivnosti na realizaciji zacrtanih ciljeva.