novosti

Šemsudin Mehmedović: PISMO PRIJATELJU!

DRAGI PRIJATELJU!

Mi živimo u Bosni i Hercegovini i dijelimo svoju zajedničku domovinu koja je zemlja dobrih ljudi!

To je naša domovina! Zemlju rođenja i majku ne možemo birati! Da sam birao gdje ću se roditi rekao bih: „U Bosni!“ Da sam birao Majku koja me je rodila ne bih mogao izabrati bolju! Moje želje su ostvarene!

Moja majka je Alija, ali moja druga Majka je Bosna u koju smo se uvijek mogli pouzdati, dati joj svoje povjerenje, dati svoju krv i zato nas nikada nije osporila, nikada nam nije okrenula leđa, nikada nije otišla od nas sa svojim vrijednostima, te nas nikada nije iznevjerila. Nama je naša Bosna samo davala kao prava Majka, a mi njeni sinovi i kćerke smo joj davali i uzvraćali dobrotu koliko smo mogli!

Za Bosnu su se mnogi otimati, svojatali je, mnogu su se pokušali otuđiti od bosanskog naroda, ali su se uvijek povlačili pred njenim krševitim i zelenim planinama, rijekama koje su bile njene granice, pred tvrđavama koje izgradili naši preci kako bi se odbranili.

Takva, stamena Bosna odolijevala je mnogima.

Najstarija zemlja na Balkanu sa svojim bosanskim narodom zaslužila je da bude branjena kao što su to činili Bosanci stoljećima prije nas. Sada je zaslužila da mi sa svim svojim znanjem i umijećem je branimo od neprijatelja koji nam dolaze i sa istoka i sa zapada, zaslužila je da uđemo jače u višedecenijski projekat kojim ćemo konačno Bosnu i Hercegovinu oblikovati kao državu po mjeri svih naroda i svih njenih građana. Bosni zemlji, Bosni Majci sada smo neophodni više nego ikad!

Naši neprijatelji koji iznutra izjedaju bosansko društvo moraju biti kažnjeni, a građani koji su najbolja djeca Bosne trebaju da hrabro i odvažno, još jedanput, pokažu snagu jedinstva za svoju zemlju koju su sanjali kako bi u njoj i dalje živjeli ponosno i prkosno. Trebamo ući u novu eru razvoja naše zemlje, razumijevanja i zajedničkog uvažavanja.

Moramo, na osnovu svojih razlika koje Bosnu čine bosansnik ćilimom, pronaći maksimalne argumente za zajednički život uz sve vrijednosti koje imamo!

Naša dosadašnja politika konačno mora podvući crtu i reći mnogima – NE!

Nemojmo ni govoriti loše jedni o drugima, govorimo činimo dobra djela radi naših budućih generacija. Gradimo političku stabilnost, gradimo mostove među ljudima, jačajmo institucije koje su garant slobode i pravde.

Na nama je da na predstojećim izborima biramo one koji su sada neophodni državi!

MI MORAMO BIRATI NAJBOLJE!

Zato, uz najljepše želje, dragi moj prijatelju, BIRAJ SVOJ PUT, jer ćeš tek tada biti na putu istine, pravde, slobode misli i govora! Slobodu niko nikome ne daje, za nju se u kontinuitetu moramo boriti. Slobodu i promjene koje se neophodne našem društvu ne donose klimoglavci i ćutolozi, već, naprotiv, ljudi koji se bore konstantno, cijeli život i oni su neophodni Bosni!

Naša snaga naroda i naš um će ako Bog da i u danima koji su pred nama učiniti da donesemo prave odluke.

Bosna nas treba! Negatori Bosne žešće udaraju na njenu nezavisnost i suverenitet.

Određene političke elite koje su iz međunarodne zajednice koji se predstavljaju prijateljima naše domovine pokušavaju osporiti naš identitet, udaraju na našu čast i dostojanstvo. Pokazalo se da se moramo sami izboriti na svom trnovitom putu za nezavisnost i slobodu.

Zato svoj put biraj sam, sa punom odgovornošću za sebe i naše buduće generacije.

Ovaj put na izborima mnogo zavisi od Tebe!

Zato!

BIRAJ SVOJ PUT!

BIRAJ NAJBOLJE!

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ (SDA), ZA PARLAMENTARNU SKUPŠTINU BOSNE I HERCEGOVINE, NA BROJU ❌4, IZBORNA JEDINICA ( ZDK/SBK ).